lauantai 26. syyskuuta 2015

Rasvaisen ihon kosteuttaminen

Ensinnäkin, on tärkeää erottaa rasvan ja kosteuden ero. Rasvaa iho osaa itse kehittää, ihon talineritys on ihon oma voitelumekanismi. Kuivassa ihossa talituotantoa on vähän, jos ollenkaan. Rasvainen iho taas omaa yliaktiiviset talirauhaset, jotka erittävät talia huomattavan paljon. Kosteutta ihot eivät osaa itse kehittää, joten kosteusvoiteiden käyttö on välttämätöntä, ihotyypistä ja ihon kunnosta riippumatta.

Monet rasvaisen ihon omaavat pelkäävät käyttää kosteusvoiteita, koska kuvittelevat sen lisäävän ihon rasvaisuutta. Etenkin öljymäisiä tuotteita vältellään jopa pakkomielteisesti. Tämä on kuitenkin aivan turhaa, ja lopulta jopa vahingollista iholle. Mikäli ihoa ei riittävästi kosteuteta, iho on ikäänkuin "stressitilassa" ja kehittää jatkuvasti lisää talia, eli rasvaisuutta, suojellakseen ihoa liialta kuivumiselta. Ihoa kuivattavat myös ulkoiset tekijät, kuten kuiva ilma, jolloin iholta haihtuu kosteutta.

Nykyään ihonhoitotuotteet ovat hyvin pitkälle kehittyneitä Rasvaiselle iholle löytyvät omat hoitotuotteet, joilla estetään ihon kuivumista. Monesti rasvaiset ihot saattavat olla myös kovin pintakuivia, jolloin iholle kertyy helposti tukkeumia, koska tali ei ikäänkuin pääse kuivan ihonpinnan läpi vapaasti nousemaan ihon pintaan. Lisäksi, ellei ihoa kuorita riittävästi, ihon pinnalle ja ihohuokosiin kertyy kuollutta ihosolukkoa. Tämä tuntuu ihon pinnalla karheutena ja se myös edesauttaa tukkeumien syntymistä. 

Dermalogican tuotevalikoimasta löytyy kattavasti tuotteita ihon kosteuttamiseen, rasvaisuutta lisäämättä. Kosteussuihke, Multi Active Toner, on täysin nestemäinen, ikäänkuin janojuoma iholle. Muutama suihkautus aamuin illoin virkistää ja lisää ihon kosteutta, eikä tarvitse pelätä ihon rasvoittumista. Skin Hydrating Booster - tehoainebuusteri on myös täysin nestemäinen, superkosteuttava tehoseerumi, joka sitoo ihon pinnalle kosteutta. Voiteina meillä on huikeat Oil Control Lotion ja Active Moist. Oil Control Lotion kuuluu MediBac linjaan, joka on tarkoitettu aikuisiän näppyisyyteen ja rasvoittumiseen; nimensä mukaisesti se kontrolloi ihon öljyisyyttä, samalla kosteuttaen. Active Moist on myös öljytön, hieman kosteuttavampi vaihtoehto. Ihoa riittävästi kosteuttamalla pystytään tasapainottamaan ihon talituotantoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti