lauantai 26. syyskuuta 2015

Laajentuneet ihohuokoset

Monet ovat huolestuneita ihohuokosten laajenemisesta. Markkinoilla on huomattavan paljon tuotteita, joiden väitetään pienentävän tai supistavan huokosia. Niitä hoidettaessa on otettava huomioon ihon rakenteelliset syyt, jotka aiheuttavat huokosten laajenemista. Mielestäni mikään tuote yksistään ei pienennä tai supista ihohuokosia. 

Iho erittää talia, joka kertyy ihohuokosiin. Lisäksi iho uusiutuu jatkuvasti, eli ihon pinnalle ja ihohuokosiin kertyy kuollutta ihosolukkoa. Ihohuokoset täyttyvät vähitellen ihotalista sekä kuolleesta ihosolukosta, ja ihohuokosten täyttyessä ne alkavat laajentua. Tästä syystä ihoa on hoidettava säännöllisesti. Hoitolassa tehtävissä ihonpuhdistuksissa huokosiin kertynyttä talia puhdistetaan mekaanisesti. Riitävällä ihon kuorinnalla saadaan ylimääräinen kuollut ihosolukko poistettua ihon pinnalta. Hoitolassa on mahdollista tehdä tehokkaampia kuorintoja, mutta myös ihon kuorinta kotihoidossa on välttämätöntä. 

Ihon ikääntyessä iho veltostuu, ihossa olevat kollageeni- ja elastiinisäikeet vähenevät, jolloin iho ei ole enää niin napakka kuin nuorena. On syytä huomioida, että ihon pinnan veltostuessa, myös ihohuokoset ikäänkuin näyttävät suuremmilta. Ihohuokosten ihonpinnalla olevat aukot näyttävät suuremmilta, vaikka ihohuokonen ei välttämättä ole laajentunut. Ihon ikääntyessä onkin ihoa hoidettava ikääntyneen ihon, ihoa napakoittavilla ja kiinteyttävillä tuotteilla. Kun iho napakoituu, ihohuokoset näkyvät ihon pinnalla pienempinä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti