Vaihtuvat vuodenajat luovat erittäin haasteelliset olosuhteet ihoille. Ihot joutuvat selviytymään monenlaisista haasteista, etenkin niiden erilaisessa vaihtelussa ihot ovat kovilla.
Kesällä aurinko kuivattaa ja "vahvistaa" ihon päällimmäistä kerrosta. Auringon valo kiihdyttää ihosolujen muodostusta, jolloin kuivaa, kuollutta solukkoa kertyy enemmän ihon pintaan. Lämpimän ilman aikaansaama hikoilu avaa ihohuokosia, ja ihon viiletessä huokoset supistuvat takaisin kiinni. Huokoset ikäänkuin "nappaavat" iholla olleen lian ja epäpuhtauden sisäänsä. Useat kertovat kesäaikana hieman laiminlyövänsä ihonhoitoa, elämän hektisyydestä ja erilaisista menoista johtuen. On siis selvää, että kesän päättyessä ihot ovat perusteellisemman kuorinnan ja puhdistuksen tarpeessa.
Syksyn myötä viilenevä ilma pienentää ilmankosteutta ulkona ja lämmityskausi kuivattaa sisäilmaa. Mitä pienempi ilmankosteus on, sitä enemmän iholta haihtuu kosteutta ympärillä olevaan ilmaan. Kesän aikaansaamien ihonhoidon haasteiden jälkeen tällaiset olosuhteet luovat uudenlaiset haasteet.
Vahva kerros kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalla estää kosteuden huolellisen imeytymisen ihoon. Ihot ahavoituvat helposti, tuntuvat kiristävältä, kuivalta ja mahdollisesti jopa kirvelevältä. Vuodenaikojen vaihtuessa suositellaan perusteellisempaa, hoitolassa tehtävää, ihonhoitoa. Näin pystytään korjaamaan edellisen vuodenajan haasteiden aiheuttamat ongelmat ja ihoa vahvistetaan tulevan vuodenajan aiheuttamia harmeja vastaan.
Hoitolassa on käytössämme huomattavasti tehokkaampia tuotteita, kuin kotikäyttöön on asiakkailla saatavilla. Edelleen painotan erittäin huolellista kotihoitoa, päivittäin tapahtuva hoitaminen on iholle huomattavasti tärkeämpää. Perusteelliset hoidot hoitolassa tukevat hyvää kotihoitorutiinia, ja niillä saadaan paremmat tulokset ihonhoidossa. Kotihoitoa on huomattavasti mukavampi ja helpompi jatkaa perusteellisemmin puhdistetulle ja kosteutetulle iholle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti