sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Herkkä ja herkistynyt iho

Syksyn ja talven tullessa ihon herkkyys on ajankohtainen huolenaihe monelle. Ilmankosteuden aleneminen, lämpötilaerot ulkona ja sisällä, tuuli ja viima saavat monien ihot herkistymään.

Herkän ja herkistyneen ihon erot ovat siinä, että herkkä iho on geneettinen, silloin iho on herkkä syntymästä asti. Herkistynyt iho on elämäntyylin ja ympäristön aikaansaannos. Herkän ihon omaavilla on taipumus punastumiseen, astmaan ja allergioihin. Herkistyneeseen ihon kuntoon johtaa esimerkiksi ilmansaasteet, lääketieteelliset toimenpiteet, stressi, tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö. Myös vääränlainen ihon hoitaminen johtaa ihon herkistymiseen. Tulehdus on yhteinen tekijä huolimatta onko iho herkkä vai herkistynyt. Miljoonat ihmiset pitävät ihoaan herkkänä. Ihon herkistyminen on koko ajan kasvava ilmiö, ilmansaasteiden, sressin ja kemikaalien lisääntyessä. Herkistyneen ja herkän ihon reaktiot johtuvat kolmesta erillisestä biologisesta reaktiosta, nämä ovat immunogeeninen tulehdus, neurogeeninen tulehdus ja heikentynyt lipidibarriäärikerros.

Herkkää tai herkistynyttä ihoa hoidettaessa on tärkeää luopua epäsopivista kosmetiikkatuotteista, jotka sisältävät esimerkiksi keinotekoisia tuoksu- ja väriaineita, voimakkaita alkoholeja tai lanoliinia. Myös terveelliset elämäntavat on syytä huomioida, auringolle altistuminen on minimoitava ja huolehdittava ihon luonnollisesta suojabarriääristä.

Iholla oleva lipidibarriäärikerros suojaa ihoa ympäristön ärsykkeiltä, kuten ilmansaasteilta, mikrobeilta ja haitallisilta kemikaaleilta. Se myös ylläpitää ihon optimaalista kosteustasapainoa. Ihon kosteusköyhyys ja herkistyminen on usein samaan aikaan esiintyviä ilmiöitä, herkistyneen ihon hoidossa on otettava huomioon ihon riittävä kosteuttaminen, rauhoittaminen ja vahvistaminen.

UltraCalming™Dermalogicalla on kehitetty UltraCalming -hoitolinja taistelemaan ihon herkkyyttä ja herkistymistä vastaan. The International Dermal Instituten tutkimukset todistavat, että tiettyjen kasviuutteiden yhdisteellä pystytään vähentämään herkkyyttä, ärsytystä ja punoitusta. Kaikki UltraCalming -linjan tuotteet sisältävät tämän tehokkaan kasviuutteiden yhdisteen, joka koostuu kaurauutteesta, inkivääriuutteesta ja punarnava juuriuutteesta. Lisäksi tuotteissa on tehokas lipidien sekoitus, jonka sisältämät keramidit, rasvahapot ja sterolit vahvistavat barriäärikerrosta. 

Kolme tärkeintä tuotetta herkistyneen ja herkän ihon hoidossa ovat mielstäni UltraCalming mist, UltraCalming Serum Concentrate ja barrier repair. UltraCalming mist -kosteussuihke lievittää nopeasti herkkyyttä, ärsytystä ja punoitusta sekä valmistaa kosteuden imeytymisen ihoon. Tehoseerumi UltraCalming serum concentrate  rauhoittaa, vahvistaa ja suojaa herkistynyttä ihoa ja ehkäisee ihon lehahtelua. Barrier repair on ainutlaatuinen vedetön kosteusvoide, joka rauhoittaa ihoa sekä vahvistaa ihon suojabarriääriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti