tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ihonhoitoalan haasteita

Blogissani keskityn ensisijaisesti jakamaan ihonhoitovinkkejä niistä kiinnostuneille. Tällä tavoin tahdon myös ylläpitää omaa ammattitaitoani sekä kehittää osaamistani. Eräässä koulutuksessa kansainvälinen kouluttaja sanoi meille, että ihonhoitoala on maailman toiseksi nopeiten kehittyvä ala, heti atk-alan jälkeen. On siis selvää, että uutta tietoa, uusia tutkimuksia ja uusia menetelmiä on kehitteillä ja syntyy koko ajan. Ammattilaisenkin on joskus haasteellista pysyä perässä tuotteiden, laitteiden, hoitojen ja kaiken muun alaamme liittyvän uutuuksista.

Ihonhoitosarjoja on markkinoilla valtavasti. Marketeissa on omat tuotteet, apteekeissa kosmetiikkatuotteet on hyvin näkyvästi esillä, selektiivistä kosmetiikkaa myydään kemikalioliikkeissä, ja meillä ammattilaisilla on omat erityisesti ammattikäyttöön kehitetyt sarjat. Ihonhoitoalan ammattilaiset eivät juuri ota kantaa muiden kuin omien sarjojen tuotteisiin, sillä ammattilaiselle tärkeintä on tuntea erityisen hyvin tuotteet ja asiat joita niistä puhuu. Tietenkin omiin sarjoihimme olemme käyneet koulutukset, opiskelleet tuotteiden vaikuttavat raaka-aineet, testailleet tuotteita paljon sekä omassa käytössä huomanneet tuotteiden vaikutukset. 

Erityisen mielellämme neuvomme ihonhoidossa myös yleisesti, suuri osa työtämme on ihonhoidon opastus. Tärkeintä ihonhoidossa on päivittäin tapahtuvat toimenpiteet, eli selkeä ihonhoitorutiini. Hoitolassa tehtävät hoidot ovat hyviä tukemaan säännöllistä ihonhoitoa, sekä samalla saa vinkkejä ihon kunnosta, ja kuinka ihoa kuuluisi juuri kyseisellä hetkellä hoitaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti