keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Total Eye Care - helpotusta tummiin silmänalusiin

Tummat silmänaluset johtuvat monesta tekijästä, ja tummuus voi olla joko ihon pigmentissä tai verisuonistossa ihon alla. Verenkierrolliset tummat silmänaluset ovat pitkälti geneettiset, hoitamalla ja elintavoilla niihin pystyy kuitenkin jonkin verran vaikuttamaan. Ikääntyessä ihon pigmentistä tulee epätasainen, silloin tummat silmänaluset johtuvat ihon pigmentistä. Hoito riippuu tietenkin tummien silmänalusten syystä.

Jos tummat silmänaluset johtuvat verenkierrollisista syistä, niitä yleensä pahentaa riittämätön unensaanti, huonossa asennossa nukkuminen, epäterveelliset elämäntavat, kuten tupakointi tai liiallinen alkoholinkäyttö. Silmänympärysiho on ohut, ja lähellä ihon pintaa kulkevat kapillaarit, eli pintaverisuonet saattavat kuultaa tuon ohuen ihon pinnan läpi. Iho toimiii aktiivisimmin silloin kun muu vartalo ja elintoiminnot ovat enemmän levossa, etenkin aamuyön tunteina. Mikäli tuolloin toistuvasti valvotaan, ei ihon toiminta ole niin tehokasta kuin sen kuuluisi olla, ja silloin verenkierto ei myöskään ole yhtä tehokasta. Veri jää ikäänkuin enemmän paikoilleen, muualla iholla se saattaa näkyä harmautena ja sameutena. Silmänympärysiho on ainoa kohta, jossa iho on niin ohutta, että tuo näkyy tummuutena ihon pinnalla. Nukkumista suositellaan selällään, näin verenkierto olisi kaikkein tehokkainta, eikä veri pakkautuisi tai jäisi jumiin tietylle alueelle. Tupakan myrkyt ja liiallinen alkoholinkäyttö tuhoavat kapillaarien seinämiä, jolloin verenkierto ei ole riittävän tehokasta. Hoitona tietenkin suositellaan aina riittävää nukkumista ja terveellisiä elintapoja.

Tummat silmänympärykset ovat yleensä väriltään hieman sinertävät. Mikäli niitä tahdotaan peittää, peiteaineen sävy valitaan peitettävän kohdan värin vastavärin mukaan; sinisen vastaväri on oranssi. Ainutlaatuinen Total Eye Care silmänympärysvoide on rautaoksidin ansioista sävyltään hieman oranssi, jolloin se häivyttää tummia silmänalusia. Maitohappo lisäksi tasoittaa ihoa ja titaanioksidin ansiosta tuote suojaa haitallisilta auringon UV-säteiltä. Peiteaineissa on usein keinotekoisia väriaineita, jotka saattavat ärsyttää ja tukkia herkkää ja ohutta silmänympärysihoa. Dermalogican tuotteissa ei ole mitään keinotekoisia tuoksu- eikä väriaineita, jolloin vältytään herkistymiseltä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti