keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Ihon kosteusköyhyys

Tuntuuko ihosi syksyn ja talven tulon myötä aina kiristävältä, karhealta ja kuivalta? Ihon kosteuspitoisuuteen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten ravinto, elämäntyyli, ilmankosteus ja muut ilmastolliset tekijät sekä tietenkin ihon hoitamiseen liittyvät tekijät. Syksyllä ulkoilma on kuivempaa, lämmityskauden myötä ilma myös sisätiloissa on melko kuivaa. Iho menettää siis jatkuvasti kosteuttaan haihtumisen myötä ympärillä olevaan ilmaan. Runsas vedenjuonti on tärkeää, samoin riittävä hyvien rasvojen saanti ravinnosta. Erinomaisia rasvojen lähteitä ovat öljyjen lisäksi esimerkiksi erilaiset pähkinät ja siemenet. Tietenkin myös antioksidanttipitoinen, paljon vitamiineja ja hivenaineita sisältävä ruokavalio on ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeää.

http://www.dermalogica.fi/midcom-serveattachmentguid-1e7ae69729cc2beae6911e7858be767a24c955e955e/kosteusvoide_ultracalming_barrierrepair_110548.jpgUlkoillessa on tärkeä muistaa kosteuttaa ihoa riittävästi, toki niin ettei pakkasilmalla voiteet jäädy ihon pintaan. On siis hyvä joko käyttää vedettömiä kosteusvoiteita, oiva esimerkki Dermalogican Barrier Repair -kosteusvoide (40ml, 68,90€), joka ikäänkuin tilkitsee kosteuden ihoon, ja luo samanaikaisesti suojaavan pinnan tuulta, viimaa ja pakkasta vastaan. Yön aikana kehon ruumiinlömpö nousee, jonka myötä iholta kosteuden haihtuminen on suurempaa, tästä syystä on erityisen hyödyllistä yöksi käyttää tehokkaammin kosteuttavia tuotteita, kuten hoitoöljyjä kosteusvoiteiden lisänä.
http://www.dermalogica.fi/midcom-serveattachmentguid-1e7ae7eca69fa74ae7e11e79d7bb57a8a04caf2caf2/phyto_replenish_oil_s.jpgDermalogicalla on erityisen ihana Phyto Replenishing Oil -hoitoöljy (30ml, 101,90 €), jonka kevyt, hyvin levittyvä ja hyvin imeytyvä koostumus on mielekäs käyttää. Hoitoöljyjen suosio on huomattavasti kasvanut viime aikoina, ja erityisen tärkeää on tarkistaa, ettei tuote sisällä tukkivia öljyjä tai muuten ihoa ärsyttäviä öljyjä. Ihon kosteuttamisen lisäksi on suositeltavaa myös kuoria riittävästi ihoa, jolloin saadaan karhea, kuiva, eloton ihosolukko pidettyä pois ihon pinnalta tuotteiden imeytymistä estämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti